diumenge, 6 de setembre de 2009

MOSTRA DE FOTOFILOSOFIA 09

Per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia de 2009 (UNESCO, 19 de novembre) es convoca per tercera vegada la Mostra de fotofilosofia. Es tracta de promocionar el pensament filosòfic a secundària tot aprofitant la creativitat de l’alumnat i cercant noves formes de col·laboració entre els seminaris de Filosofia dels IES.

L’objectiu és aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia. Els alumnes de filosofia de batxillerat de l'IES Les Termes participen per primer cop.

BASES

1. El termini d’aquesta convocatòria és del 14 de setembre al 2 de novembre de 2009.
2. Es participa per centres a través de blogs. Cada professor o professora crea un blog exclusiu per a fotofilosofia. El bloc s’anomena filo+nomdelinstitut. S’hi afegeixen enllaços amb els altres centres participants.
3. Cada post correspon a un alumne/a. Els alumnes tenen un compte de gmail disponible per poder fer entrades al bloc. La professora dirà l'adreça i la contrasenya el primer dia de classe.
4. Per postejar una fotografia, s'han de seguir les instruccions següents:

a. En el títol s’hi escriu el número del post (si es coneix) i la pregunta;
b. Dins el post es puja la fotografia en mida gran i centrada;
c. Al peu d’aquesta al marge dret s’escriu “Feta per+alias/nom”.
d. Convé afegir-hi etiquetes o categories:: natura-cultura, Nietzsche, antropologia, metafísica, etc...

5. Els posts han de ser originals. Cal que cada participant disposi del dret d’ús de la fotografia. El format de les fotografies ha de ser JPEG. El pes del fitxer no pot ser superior a 600 kb (Blogger les redueix automàticament).
6. Les fotofilosofies podran ser publicades en altres llocs. Es sotmeten a llicència Creative Commons de reconeixement, ús no comercial i sense modificació.

Cada centre seleccionarà un 10% de les millors fotografies per presentar-les a l’acte públic de tots els centres participants, que es farà el dia 18 de novembre, on assistiran els autors o autores i en rebran el reconeixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada