dimecres, 27 d’octubre del 2010

Mostra de fotofilosofia 2010

CONVOCATÒRIA DE LA IV MOSTRA DE FOTOFILOSOFIA

Per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia de 2010 (UNESCO, novembre) es convoca per quarta vegada la Mostra de fotofilosofia. Volem enriquir el pensament filosòfic a secundària tot aprofitant la creativitat de l’alumnat i cercant noves formes de col·laboració entre els departaments Filosofia dels IES. L’objectiu de la Mostra és aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.

BASES
1.El termini d’aquesta convocatòria és del 8 de setembre al 2 de novembre de 2010.
2.Es participa per centres a través de blogs. Al nostre centre participen els alumnes de 1r i de 2n de batxillerat.
3.S’inscriu el centre
4.Cada post correspon a un/a alumne/a. Els podeu introduir vosaltres mateixos amb les instruccions que trobareu més avall.
5.Els posts han de ser originals. Cal que cada participant disposi del dret d’ús de la fotografia. El format de les fotografies ha de ser JPEG. El pes del fitxer no pot ser superior a 600 kb (Blogger les redueix automàticament).
6.Les fotofilosofies podran ser publicades en altres llocs. Es sotmeten a llicència Creative Commons de reconeixement, ús no comercial i sense modificació.
7.Un cop postejada la fotofilosofia, cada alumne ho comunicarà a la professora.
8.Cada centre seleccionarà un 10% de les millors fotografies per presentar-les a l’acte públic de tots els centres participants, que es farà el dia 17 de novembre, on assistiran els autors o autores i en rebran el reconeixement.

Calendari:
Fins al 30 d’octubre: Creació i postejat de les vostres fotofilosofies.
2-6 de novembre: Triarem tres guanyadors/res d'entre tots els participants per votació feta entre vosaltres mateixos. També votaran dos professors triats per vosaltres. Cada guanyador/a rebrà com a premi un llibre de filosofia.
6-14 de novembre: Comunicaré el nom dels guanyadors per a l'elaboració de diplomes. També enviaré un pwp amb les fotos i les preguntes perquè formi part del general de tots els centres participants aquest any.
17 de novembre, dimecres: Els guanyadors i algú que ens faci de reporter/a gràfic/a, assistirem a l'acte solemne en defensa de la filosofia, que figura en la llista dels celebrats mundialment reconeguts per la UNESCO. L’acte serà a la Facultat de filosofia de la UB a la tarda (es confirmarà lloc i hora). Assisteixen els i les alumnes premiats de cada centre i se’ls lliuren els guardons. Un especialista comentarà una selecció de les premiades.
Sant Jordi 2011: exposarem totes les fotofilosofies participants al centre.

Animeu-vos a imaginar, atreviu-vos a pensar! Ja podeu postejar les vostres fotofilosofies! Destinarem algunes classes a preparar l'activitat, però ja fa temps que en vam parlar i espero que a hores d'ara la vostra creativitat hagi donat resultats positius!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada