divendres, 16 d’abril del 2010

Educació i creativitat

Per si ningú no s'havia adonat encara, segueixen les entrades sobre un dels fils conductors d'aquest bloc de filosofia per a alumnes, de filosofia i alumnes, de filosofia per a tothom.

Per la professora - autora de la majoria de les entrades d'aquest bloc, reivindicar la filosofia i reivindicar una educació diferent formen part del mateix.
Alguns diuen que estem al mig d'una revolució educativa, d'altres que estem a l'ull de l'huracà d'una crisi tremenda, tant que fa impossible l'educació, si més no tal com la veníem entenent... Llegeixo contínuament a la premsa, a les webs i blogs que consulto, a la perruqueria, a casa de la meva família, diagnòstics demolidors sobre la situació actual. Sembla ser que ha arribat l'apocalipsi educativa i que la transformació és inevitable.

Cap dels dos diagnòstics em sembla erroni, sinó més aviat penso que són complementaris. Revolució a partir de la crisi; o crisi a partir de la revolució. Serà qüestió d'acceptar que tot flueix i ser capaços de sentir com un privilegi assistir a aquest moment en el que nosaltres també podem contribuir-hi.

Aprofitem per conquerir la llibertat i la creativitat que mai no hauríem d'haver amagat fins al punt de córrer el risc de perdre-les! No cal cridar ¡A las barricadas! Alguns ja hi som. D'altres apunten cap on hem d'anar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada