dimecres, 8 de juny del 2011

Més de 200 intel·lectuals fan una carta oberta a Mas exigint tolerància zero amb la xenofòbia

No sé si algú ha parat atenció, un cop els indignats i les seves acampades han  deixat de tenir ressó mediàtic, que ens trobem al bell mig d'una de les batalles més velles que podem recordar des que vam pronunciar en veu alta el vincle entre la justícia i la igualtat, des que vam afirmar que ningú no havia de patir cap mena de discriminació per causa del seu origen o ètnia...

Els partits polítics no són precisament naus a la deriva que naveguen pel mar de la incertesa. Ja estaria bé, perquè probablement les seves actuacions serien més prudents. Porten, això sí, rumb propi i potser s'han girat aquests dies i han vist aquestes illes d'acampats a l'oceà, però no s'han aturat. I així els pactes postelectorals han continuat indefectiblement el seu camí, malgrat la desafecció evident que una part de la població expressa sobre aquesta i altres maneres de fer de la classe política.

El destí deu ser semblant al de l'illa Tortuga per als pirates: un lloc segur on poder estar de gresca sense parar i on tothom comparteix conviccions que permeten apropiar-se del que no es propi perquè és, en teoria, de tothom: el poder. Naveguen impertèrrits i és que a mar revolt, guany de financers, que és el summum del benestar de la nostra societat.

Però, eh, uns núvols grisos, molt grisos, es veuen venir a una certa velocitat. Tot i estar lluny, sembla que no trigaran gaire a arribar a les mateixes posicions.

Avisem del perill del racisme i la xenofòbia. Potser tan vells com el món humà organitzat, polític, però no per això és menys necessari continuant combatent-los. S'està compromentent la dignitat de les nostres institucions en l'acció dels que les ocupen temporalment, si aquests no fan res per evitar representants institucionals racistes i xenòfobs. Ho diu una que va presumir durant anys d'haver crescut a una ciutat de cultura veinal d'esquerres que ara sembla haver emmalaltit d'irracionalitat i demagògia.

Més de 200 intel·lectuals fan una carta oberta a Mas exigint tolerància zero amb la xenofòbia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada