dijous, 8 de setembre del 2011

Signes esperançadors de canvi malgrat tot

Google + sembla ser l'experiment de xarxa social que més s'avé amb el nostre institut. Sembla difícil ara per ara treballar amb la connexió oberta i respondre amb autoritat ben fonamentada i sense por als reptes que planteja l'ús de les moltes opcions obertes a partir de que les TIC se'ns han quedat a l'aula. És un signe esperançador la curiositat i l'interés despertat per google +, coherent amb haver optat per tirar endavant, malgrat l'oportunitat que ens va donar la consellera per a involucionar. Tinc la impressió que alguns ho van fer amb l'expectativa de quedar-se com ja feia temps estaven i encara estan. Aquests potser ja han començat a tenir un indici de que no serà possible, però no deu haver arribat a la seva consciència i les resistències inconscients són fortes. Pseudoarguments basats en criteris de comoditat dels professors i negativitats destil.lades sense descans no poden impedir el canvi ja present.

Malgrat ser el professorat un col.lectiu majoritàriament refractari als canvis i instal.lat massa sovint en la queixa permanent, potser ara que les raons objectives no ens permeten mirar cap una banda on no hi sigui present la crisi econòmicofinancera, haurem d'assumir la part de fracàs que ens toca i començar a adaptar-nos d'una vegada al temps que corre sense parar i sense demanar si estem preparats per córrer.

Potser ara sortirà a la llum, voluntariosament, sense hores de dedicació ni extres de reconeixement divers, el millor de tots nosaltres: la nostra professionalitat. D'entrada, s'obren portes, somriures, diàlegs: elements indispensables per poder fer més que somniar, que pensar en el canvi. 

Aquí us deixo unes cites que ens poden servir de meditació quan ens assetgi algú amb enyorança del BUP i/o del COU, com m'ha passat a mi aquesta setmana.
Per acabar aquesta entrada prèvia a l'inici de curs i continuant encara fent la travessa del desert, suggereixo aplicar les recomanacions d'aquest company de professió suggerides per un altre company de filosofia relatives a fomentar la motivació dels nostres alumnes. De la teva reacció depèn la teva professionalitat, mira que et dic...

I si no teniu prou, busqueu al proper claustre al/ a la líder d'entre nosaltres. Els signes externs sembla ser que són la clau del seu èxit...

1 comentari: