dissabte, 25 d’agost del 2012

Ciència i conversa

Front la sofisticació i la complexitat creixent de les formes de vida, un pensament clar i exposat àgilment, amb amenitat, gens simplista. 

Jorge Wagensberg ens provoca amb els seus darrers aforismes a Más árboles que ramas per si encara no havíem pensat en el valor de les preguntes i la seva relació amb les respostes, o en la relació entre recerca i educació, entre d'altres ofertes i lligams.

El millor: la vinculació entre saber exposar idees amb el treball a partir de llibres, desestimant sense complexos la xarxa en què virtualment naveguem. No en va el seu llibre porta com a sots-títol 116 aforismos para navegar por la realidad. I la reivindicació de la conversa en l'àmbit educatiu: pensar abans de parlar.

Amb l'espiral d'activitis que sovint són les classes dels que no es volen passar l'estona fent callar els alumnes o parlant per les parets o els de les primeres files, tota una revolució. Fonament d'un diàleg filosòfic que ho sigui vertaderament, sense focs d'artifici i pseudo- Sòcrates estrella. 

Podeu veure l'entrevista que li van fer a Mestres de mestres aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada