diumenge, 16 de juny del 2013

Sí se puede (esto y más)

Un grup de professors d'institut i d'Universitat de la Comunitat Autònoma de Madrid han produit llibres digitals gratuits per a evitar que els pares hagin de comprar curs rere curs llibres de text. S'ajusten al currículum oficial i estan sota llicencia Creative Commons. 
Si no es vol o no es pot prescindir del llibre de text, però sí es vol pensar en l'economia de les famílies dels nostres alumnes, aquí tenim una opció: fer els nostres propis llibres, o fer servir els dels altres. Aquí teniu l'exemple de Marea Verde
També podem fer els nostres blogs com aquest de recursos de tecnologia, que també poden tenir la forma d'un canal de youtube sobre tecnologia
Què dir de tenir un google site per a les matèries de filosofia? Doncs aquí mateix podeu trobar un modèlic, al meu entendre. 
Per la meva banda, faig servir uns modestos cursos en moodle que no puc oferir en obert, però estic pensant en millorar les meves pràctiques amb google sites i endavant!

Sigui quina sigui la tria, implica haver superat penosos arguments com el del costum del professor/a a treballar amb llibre de text.  Realment hi ha qui creu que pot fer bé la feina de docent explicant el que hi ha al llibre de text i fent que els alumnes estudiïn de memòria el que allà es troba escrit i poca cosa més. Si més no, és el que sembla. Així ens va. No cal anar a Finlàndia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada